Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight charts

LilySlim Weight charts

Monday, April 18, 2011

Wedding Color























































hm.... pening2 tak tau nak pilih kaler apa untuk wedding nanti. sbnrnye banyak combination kaler yg menarik..... hahaha... jadi kelabu mata.


but i do adore purple, pink, green and blue color.... hm????



top 13 wedding color theme for 2011 are: aweddinglessordinary & ukweddingbelles


1) red cherry with luscious lime


2) coral & grey


3) hot pink (cantik bila combine dgn white & silver)


4) chocolate mocha browns & soft blush pink


5) tiffany blue & pale aqua (boleh add bright green untuk lebih menarik)


6) shade of orange (add brown & gold or spring greens)


7) black & silver


8) olive or khaki green


9) purple


10) peach & pearl


11) yellow


12) light grey & pink


13) chocolate & cream


ha... banyak kan???



why I want to set color theme?


hahaha. just for fun actually.

kadang2 ada bride yg cuma nak set the style and tone of the entire event. they use the choosen theme on family's outfit, bridesmaids' dress, deco, cake, favor, flower, table linen, room deco, ect ect ect... syok kan?


so, how to choose the color? yourweddingcompany.com


a) consider kat mana majlis diadakan....? choose color that complement the setting


b) mood apa yg kita nk create? Vibrant color add drama, while soft color evoke a more romantics atmosphere


3) influence of the season.... well kat cni takde season pun. yg ada 2 season je. panas & hujan....


but then, i found this...... idee multicolr search lab <---- sila klik. sangat la berguna kalu nak mix and match color. tak kira la nak guna untuk cari weding theme ke, nak decorate umah ke, bilik tidur ke.... very usefull apps.


well thebeautybridal said: choose YOUR fav color.....


- Purple: lilac, lavender, periwinkle --> add sky blue as an accent


- Bright pink: hot pink, fuchsia, light pink, red --> add lime or tangerine as accent color


- Warm orange: tangerine, coral, red --> add soft violet, sky blue or fuchsia as accent color


- Burgundy: --> add dark green, golds, champange or cream to that color


- Blue: deep ocean blue, navy blue, sky blue, periwinkle --> add tangerine, silver or sandy brown as your accent.




2 comments:

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

hi3.....lebey kurang la kite...jd pening...tu psl org mix je sume kaler utk my wedding kih3...

org pon suka pink green & blue turquoise...(^_^)

plain jane said...

yeah... i know.... lija mix turquoise, green, cream kan? hahahha, warna2 tu memang padan....

me? saya tak tau nak basic color apa? hahaha . shade of purple pun i suke, tp takut jd suram pulak nanti.... hehehe.
bila pikir2, kalu nk ceria ha wat kaler yellow or orange je, tp hahaha saya plak rasa pelik. hahaha