Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight charts

LilySlim Weight charts

Wednesday, April 27, 2011

Kad kahwin murah

Hm tengah survey2 kad kahwin.... kalau ikut perancangan aku tak mau buat kad banyak2 untuk safe cost and save the environment :)..... sebab jarang2 sekali org simpan kad kite bila dah lepas majlis (ada org yg buat personal collection kad kahwin tu, tp memang tak ramai. tak caya tanya diri sendiri... kemana kad2 kahwin member2 korang tu korang simpan?).

semahal mana pun kad tu akhirnye ke bakul sampah @ tong kitar semula la jua.... jd kalu oleh aku nak guna kad electronik di alam maya or kad kahwin yg guna kertas recycle.

ada jumpa recycle paper kad kat http://www.gedungkadkahwin.com/... tp web nia tak siap sepenuhnye lak... gambar pun tak banyak & kertas agak nipis... hanya dapat refer gambar dari blog yuna & heri

ada juga jumpa kad guna recycle board tp mahal RM1.50sekeping..... huiyo.... here


kagum & jeles dengan sarah coz kad dia dari kraft board paper dgn kos RM0.20 jer (kalau tak silap). T_T nak jugak....


TAPI aku survey2 juga kad2 budget dengan harga rendah....

serendah RM0.15 + 0.05 untuk sampul here. Minima 500kpg.

kad single (1 tempat) serendah RM0.30 termasuk sampul here. tempahan seminima 50kpg... i like....

kad cantik RM0.29 termasuk sampul here. minima 1000kpg baru harga 29sen.

ini pun murah2 juga... serendah RM0.19 tau here

4 comments:

nida-razak said...

waa...banyak tempat awak survey..thanx for sharing.. =)

Rai said...

Thanks for sharing. Really appreciate this info since tgh survey2 pasal kad kahwin pon.

plain jane said...

nida & rai,
no prob... blog korg ber2 pun banyak sangat informasi.... :)

worksai kumar said...

Good blog! You have described in a nice way.
Thanks for sharing this information.
kad kahwin murah