Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight charts

LilySlim Weight charts

Thursday, January 29, 2015

Saya Kembali.... :)

Assalammualaikum....

Jane kembali lagi, yeay.....



Fuh, Fuh, Fuh.... tiup sawang....
Lama tak jengah-jengah blog ni.... dah penuh habuk dan sawang :(....

Sibuk sikit dengan urusan pindah rumah dan atur jadual kerja tugasan-tugasan baru...
Urusan pindah rumah dah selesai 90% :P. Yang tak selesai lagi hanya dapur sahaja....

Insya-Allah bermula dari minggu depan hidup akan teratur sikit dan dapat lah berblogging selalu... Sekurang-kurangnya sekali seminggu mesti ada post baru....

Buat masa ini, kurang dapat melawat blog rakan-rakan semua... Tapi akan ku cuba curi-curi masa untuk melawat kamu semua...

Kepada yang rajin singgah di blog yang tak seberapa ini, terima kasih banyak-banyak ye.... Love you all :)... Hehehe, macam la ramai sangat yang datang :P... Tak apa, ada sorang yang datang pun amat ku hargai :)

Sempena bulan February nanti nak buat giveaway lah.... Sempena ulangtahun perkahwinan kami :). Tunggu ye... Harap-harap akan ada sokongan penyertaan dari rakan-rakan sekalian.

Ok lah, bye, jumpa lagi dalam masa terdekat ni :)

Wednesday, December 31, 2014

2015



Semoga tahun 2015 ini akan menjadi lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya...






Wednesday, December 24, 2014

Mini Giveaway #1 dari blogger Syeeda Saniey

Salam....

Berita baik bagi penggemar Adijuma...
Ini ada mini GA dari blog syeedasaniey.blogspot.com

Giveaway berlangsung sehingga 24/12/2014 jam 11.59 malam.

Jom ramai-ramai sertai.

Tuesday, December 23, 2014

Hadiah-hadiah GA yang dimenangi Nov & Dec ni :)

Salam...

Lama tak berblog. Sibuk sikit dengan urusan peribadi....

Ok. Entry kali ni nak cerita pasal hadiah GA yang dapat akhir November dan awal December ni.

Hadiah no6 dari GA di entry ini. Dari Blog dapurjirankuberasap.
Dapat keychain... yeay... Thanks ye Bbwana & Adiena...



Kemudian, dapat pula wang cash RM100 dari GA ini. Penganjur Blog Portal Pengembara Jalanan.
Peminat Filem siap bank-in kan hadiah. Hehehe


Dan dapat lagi hadiah Top Commentor November no3 dari Blog Emilayusof.com
Yeah... Dapatlah buku ini untuk anak-anakku dan poskad. 



Dapat juga hadiah bag organizer ni untuk hadiah Top Commentor  no1 December dari Blog Kak Em juga...
Yahuuu... ini untuk mak dia.. :P


Alhamdulillah. Untuk semua penganjur, terima kasih banyak-banyak. Semoga murah rezeki dan diberkati dunia akhirat... :)

Wednesday, December 17, 2014

Giveaway By Eny Abdullah – Komen Banyak-Banyak, Share Banyak-Banyak

Blog Eny Abdullah.

Cara nak sertai Click JOIN GIVEAWAY.....

1. Follow Cooking & Photography Blog Eny Abdullah - http://enyyusnizar.blogspot.com/ 
3. Follow Instagram Eny Abdullah - 





Money

Friday, December 12, 2014

Hobi Baru - Postcrossing

Salam :)

Sekarang ni ada tambah 1 lagi hobi... Bukan 1, tapi 2 dalam 1 (eh, dah pek macam minuman segera pula)... 



Postcrossing Logo


Saja je join ni sebab macam seronok dengar cerita kawan-kawan yang sertai ni... Selain dapat kumpul poskad cantik-cantik dari luar negara (al-maklum lah, nak bercuti sendiri tak dapat), dapat juga setem dan kadang-kadang ada yang rajin hantar duit syiling... Ha, best kan...?

Setakat ini, aku baru hantar 9 poskad, dan terima 2 poskad, satu dari Jerman, satu lagi dari Rusia.



Lazada & kamera....




Salam (sambil T__T)

Ok Lazada... Kenapa kau godaku.... 

Kamera idaman harga dah turun lagi... tak sampai 1k pun.... Bergetar-getar jiwa raga ni... Tangan rasa gatal je nak klik.... 


Argh.... geram....

Thursday, December 4, 2014

Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest]

Salam....


Eh, Blog Iday ada buat contest tau... Hadiahnya cash dan voucher....
Best.. Best...Best....


Nak tau macam mana nak join? Sila KLIK SINI.



Dah hujung tahun ni, banyak pula jualan murah kan? Hm... Lazada pun buat macam-macam promosi... Bergetar jiwa ni nak klik macam-macam... Tapi.... Ongkosnya tak berapa nak ada :(




TAPI....

Blogger-Contest

Lazada Malaysia akan mengadakan Online Revolution Lazada pada 12 December 2014 iaitu 12 hari sebelum perayaan Krismas. Lazada akan menawarkan promosi menarik serta tawaran eksklusif untuk pelbagai kategori selama 24 jam. Dapatkan apa yang anda inginkan musim cuti ini, dari telefon bimbit, tablet dan peralatan elektronik hinggalah ke fesyen, barangan rumah, alat permainan dan peralatan sukan.


Wah.... Seronoknya.... Boleh la beli macam-macam barang dengan harga yang lebih murah.....

Kalau la ada RM1212, apa yang korang nak rembat di Lazada?


Cer pikir, cer usha, cer cita...
.
.
.
.
.
.
.
.



Kalau lah aku ada RM1212, aku tak nak banyak... Nak 1 ni je idaman kalbu.




Aku memang dah lama mengidam nak kamera ni... Siap dah test try cuba lagi... Pegang-pegang, shoot sekali dua, lepas tu letak. Tak sampai 10 saat, angkat lagi... Lepas tu letak semula. Dekat 5 ke 6 kali lah... Sampai sales girl tu jeling semacam je, aku pun angkat kaki blah... Sambil dalam hati menangis sayu.... T__T Sayu memikirkan $ yang tak berapa nak ada dalam dompet ni....

Kamera ni sesuai untuk sesiapa sahaja, terutamanya yang baru berjinak-jinak untuk lebih serius dalam bidang fotografi atau kata lainnya 'beginners' macam aku ni. 

Aku ni baru nak melangkah lebih jauh dalam bidang fotografi ni, jadi nak cari satu kamera DSLR la sebelum masuk kelas belajar fotografi. Hajatnya ingin mencari kamera yang agak mudah dan harga berpatutan... Survey banyak-banyak kamera, kamera Canon Eos 1200D ni, yang aku berkenan sangat-sangat. Kalau tengok harga kat kedai dalam RM1590.00. Ada potongan sikit, boleh la dapat dalam RM1260. Tapi kat Lazada ni murah la pulak kan... Itu yang gatal je tangan nak klik. Haish... 
Kalaulah ada Rm1212 tu... 
Ala, kalau dapat RM200 pun okey apa, buat topup duit aku nak bli kamera ni... hihi... Dah bertambah jimat :)
Kawan-kawan, tolong doakan hajat aku tercapai :).


Contest hingga 12 Dec 2014 tau... Jom la join.






Wednesday, December 3, 2014

GIVEAWAY KUSARAH 2014


Salam.... Its
yeay..... Kali ni blog sapa pula ye?
.
.
.
.
.
.
.
.
Pemilik blog http://kusarah.blogspot.com ada buat GA.... Jom kita ramai-ramai sertai GA ni...
*klik banner untuk join

Syarat-syarat penyertaan;
  • Warganegara Malaysia
  • Seorang blogger sama ada lelaki atau perempuan
  • Patuhi semua syarat yang ditetapkan
Start : 25 November 2014
Deadline : 25 December 2014
Winner Announce : 27 December 2014 (My Birthday! Tick on your calendar :p)


PRIZES

Top Refferral; [ 1 Winner ]
  • Tribal Blouse
  • 2x Button Badge

Top Comment in your entry (more than 40 comment); [ 1 Winner ]
  • 2x Chiffon Shawl 

Random Winner; [ 5 Winner ]
  • 5x Mystery Gift

Thanks ye penganjur 

avatar, crush, emoticon, happy, in love, love, monster, monsters, smile, valentine icon