Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight charts

LilySlim Weight charts

Saturday, November 3, 2012

me at 36 weeks....





besar kan perut i....

tak larat dah ni nak ke sana ke mari.....

isnin ni ada checkup dgn specialist. hopefully semuanye akan okey..... next week pun start cuti la. tak daya dah nak keja. amik maternity leave awal pun takpe la. nanti jan boleh amik un-paid-leave je....

thats for now. bubye.

Wednesday, October 10, 2012

Mengidam......

salam syg... hehehe

lately mengidam tah apa2 tah... tak mau mkn nasi. nak kuih2 kek2 fast food dll... pergh... thk gambar kek lapis sarawak pun meleleh... tgk kek choc indulgent secret recipe lg meleleh... tgk gambar kuih lapis pun meleleh.... aduh duh duh....

1st round cuci2 baju baby dah siap... gmbar tak amik... esk nk wt 2nd round unt cuci2 towel & lampin & baby swadle dll... then nak packing beg siap2 untuk ke hsptl... al-maklum la, polyhydramnios mother ni selalu deliver awal pasal air ketuban cepat pecah coz takde ruang..... hopefully tak kan terjadi ye... sbb nak baby cukup bulan....

please pray for me & my baby ye...

Friday, September 28, 2012

me & my baby at 32wks

salam....

ola....

hahaha, lama giler tak menulis... sibuk sgt. kekangan waktu untuk menulis sbb sibuk dgn kerja2 seharian ditambah lagi dgn kesihatan yg tidak berapa baik menyebab kan blog ni sepi jer tanpa entry baru....

sibuk di tempat kerja dgn perubahan pengurusan (tukar bos), dgn polisi2 baru, dgn kekurangan staff dan pekerja menyebabkan kerja2 bertimbun. tu yg takde masa nak menulis sbb sampai2 umah pun dah flat.... fb pun sempat bls komen sikit2 dan tgk group ibu2 sikit2 semasa waktu rehat saja....

Alhamdullilah, ibu & baby ni sihat... wpun doktor kata ada polyhydramnios (air ketuban banyak), tp bila jumpa pakar dia kata tak serius... syukur sgt... sbb sgt risaukan baby.... masa mula2 tau memang down, takut apa2 berlaku pd baby... tp mujur... but kena jumpa pakar lagi middle of oct ni.

ingat nak upload gambar dgn baby bump ni, tp takde pulak gambar yg senonoh (hahaha, semua mcm tak sopan). jd takde la....

skrg ni tengah sibuk buat persiapan untuk baby... dan wow, baby stuff memang mahal okey.....
tempat2 yg sesuai beli baju baby mengikut survey:

a) tesco, carefore -- harga ok, tp tak verity dan kena pilih elok2 jgn sampai yg takde quality
    giant? oh tak nak la... pasal harga mahal wpun jual brand yg sama kat tesco.

b) baby shop -- barang ada kualiti dan mcm2 jenis baju baby... cantik, tertarik kau memang the bomb, tp biasala kan, kalau tak sale memang mahal sikit...

c) online shop -- tgk memang ada yg murah2 tp tak tau la kualiti... tak penah beli melainkan beli swaddle jer aritu....

yg lain? tak sure... tak terjah lagi la... ujung minggu ni nak g terjah sbb nak cari tilam dan bantal baby.... ada siapa leh suggest?

Tuesday, August 14, 2012

12.8.12

Salam ramadhan...



Smbut bday dan berbuka kat mcD... Mengidam nk mkn.... Selain tu beli gak karipap telur mabeles dr PaRam Taiping, kwetiaw kerang malik yg best dr PaRam Taiping gak dan 1 slice kek choc indulgent secret recipe... Hehe... Mkn smpai kenyang. Nk g smyg pun mengah. En.bee tgk smpai geleng2 kepala....

Wednesday, August 8, 2012

Maaf bermaafan....

Pesanan Dato' Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah utk ingatan bersama:

"As salamu'alaikum shbt yg di muliakan.
Ramai org yg bertanya, kita boleh maafkan tetapi mcm mana nak lupakan peristiwa pahit yg lalu. Kita takkan dpt lupakan kisah lama sbb kita org yg pandai & kuat ingatan. 
Tapi jika kita:
jaga solat 5 waktu, 
solat taubat tiap mlm, 
istighfar 100X sehari, 
baca Quran, 
lakukan zikir harian, 
doakan org
 tu & maafkan dia 40 hari berturut turut, 

kita akan dpt rawat hati kita. 

Jika kita teringat kisah lama & rasa marah, sedih atau stres, maka kita belum pulih. 
Tetapi bila kita teringat & mampu tersenyum, maka kita telah pulih. 
Yg penting BUKAN MELUPAKAN, tetapi merawat hati agar tak terkesan secara negatif bila teringat! 
Bila kita dah betulkan diri kita secar berpakej, insya Allah perkara -ve takkan berulang lagi. Wassalam."

Monday, August 6, 2012

journey..........

fuh... bersarang dah blog ni....

bukan tak nak update, but face some problem here and there....

biasa la kan, some people have smooth sailing through the pregnancy journey but other have to face big wave and some tsunami... hahaaha

aku? ada lah cabaran nye sikit2... sampai pada mulanya aku tak berani nak bgtau sesiapa including my parent yg aku pregnant. takut diaorg kecewa pula bila tiba2 gagal di tengah jalan....

but then, now already past 22 weeks, Alhamdulillah baby sihat, and mother still can cope. Alhamdulillah juga mampu untuk puasa tp ada tinggal juga 3-4 hari atas sebab2 kesihatan. moga2 dikurniakan Allah kesihatan untuk both of us untuk terus berpuasa untul end of Ramadhan. dan terus sihat sejahtera.

buku merah aku pulak, dari label putih dah tukar label hijau atas sbb ada faktor beberapa risiko. harap2 tak bertukar ke label merah la..... fuh.... maklum lah, kena terus bekerja sampai bulan ke 9 nanti... another 3 and  half month to go... tah larat ke tak nak masuk farm lagi nanti.... skrg ni pun macam tak berapa larat nak masuk vaksin, buat post mortem dsbg nye....

persiapan baby still zero (persiapan fizikal la)... sorry syg.... hahaha, mak dia masih terkial2 nak belajar nak jadi ibu... hehehe. insyaAllah, lepas raya akan mula beli sikit2....

persiapan raya?
hm, baju dah beli sorg sepasang jer... tp aku maybe nak kena beli lg 1 baju esok (takut baju yg dah beli tu tak muat je raya nnti). kali ni nk kena beli jubah je lah... senang.

kuih muih? ingat nak buat je yg senang2 but hubby tak bg.... muncung sedepa bini dia ni.... dia takut nnti letih sgt, blood pressure naik lagi... dh le isteri dia ni low haemoglobin.... huhuhuhu. tp aku teringin nak buat sendiri... yg mudah2 jer mcm conflakes madu, chocolate chip, almond london.... bukan susah pun....

sekarang ni menghitung hari jer nak blk Johor... mengidam sgt nak mkn lontong... nasi impit dgn kuah kacang pun... kat area sini susah nak cari...hohoho T_T. terliur dah berapa hari ni... nak buat susah sbb skrg ni duduk di umah mertua, sbb bapa mertua tak berapa sihat.... hm, sasah nak memasak kt umah org. nak geledah cari bahan lagi... takat olong sikit2 boleh la.... lg pun diaorg semua tak reti mkn, kalau aku buat, mkn sorg2 je la.... tak berbaloi.






ah... terliur..... tension gak... nape kat sini susah nak dapat..... huhuhuuhuu....




Saturday, July 21, 2012

Sahur pertama....

Salam....



Ini je la masak sahur pg td.... Msk gak nasi sbb en.bee mkn nasi lauk ikan bilis goreng dgn kicap je. Tu pun dia mkn sikit je pg td sbb tak lalu. Hahaha.....
Ptg ni nk berbuka di umah mertua.... Nyum3x ops..... Pg2 lg dh pikir berbuka.....




Excited2x.... Sbb beli buku online kt mph dah sampai.... Lama tunggu.... Hahaha... Especially diari hamil tu. Ada good preview dr ramai M2B tu yg bersemangat beli.

K la... Nak berehat... Bubye.

Saturday, July 14, 2012

cite dolu-dolu: Moero Atack

well, my fav past time skrg tgk cite jepun @ korea online.... dapat 1 episode sehari pun jadi la.... hahaha.

well baru je habis tgk Queen Of Lunch Time... ni fav masa zaman belajar dulu (masa matrix kot). masa ni cite korea tak hit lagi... cite jepang yg glamer.... link HERE

then tgk cite my all time hero Jang Hyuk... cite Slave Hunter/Chuno.... link HERE

skrg ni teringin nak tgk cerita zaman budak2 dulu Maero Attack.....




masa tu sanggup buat2 tertido nak ponteng sekolah agama petang semata2 nak tgk cite ni... huahahaha.... perh, kagum dgn aksi summersault berpusing.... try cari kat kedai takde cd ni sbb cite lama.... nak beli online kat ebay mcm tak berani, dah le mahal.
tp ada link boleh download HERE. tp takde subtitle.
aku tak try download lagi pasal lappy rosak.... tunggu la beli PC baru (tak nak beli laptop dah, asik wt hal je... pas ni nak mintak en.bee belikan tab or pad lah. hahahaha)





Thinking................

tengah pikir pro and contra antara 2 ni....... hmmmmm....

hahahha, bukan pasal pe pun sbnarnye.... tengah pikir nak beli:

1) kukis buat mkn2 masa bulan puasa ni ke?
  
http://cookies-elya.blogspot.com/

or

2) beli baju ibu2 mengandung?
  
http://summerglitz.com.my

hm......

Friday, June 22, 2012

Fuh... fuh....

salam,
bukan jampi2 apa.... tiup sawang kt blog ni dah berabuk..... lama tak menulis. takde mood. lagi2 kt umah sewa ni tak pasang streamyx lagi. ingat nak pasang bln ni, tapi laptop pulak rosak, adeh. en bee suh guna PC je kat umah ni, senang... nanti bila2 ada rezeki lebih, baru dia belikan tab ke pad ke..... hohohoo (aku tak mintak dia yg janji...)
so, far bln ni ada bengkok sikit... mula2 (end of last month) tukar tayar keta tu. lepas tu g servis keta. then minggu lepas tukar batery keta lak.... then roadtax moto lak.... adeh, kensel nak g bercuti bln ni. plan nak balik kg pun terpaksa dibatal kan. ampun mak ayah.....
kesihatan mommy dan baby Alhamdullilah, cuma bln ni ada terOVER weight pulak. maklum la, baru jer nak berselera mkn, jadi terover. ni kena mkn semula mknan yg sihat2, dan jgn ikut kan nafsu.... naik sampai 5kg okey.... mana taknye, last 2 weeks, kan memenuhi jmptn kenduri, then kat sini musim durian lagi.... husband lak jarang kat umah, so, blk umah MIL, goyang kaki tp mkn sedap2 + bersantan bagai..... hari ni kari daging. esok masak lemak rebung dgn udang, lusa ayam mask kurma, tulat pajeri terung dgn udang, tungging perut muda lembu cecah air asam bla..... the menu continue..... tiap ptg lak cucur pisang, cucur ubi, cucur kembung, cucur durian, cucur cempedak, keropok lekor, cucur ikan bilis..... mcm mana la my sis-in-law semuanye jaga badan selim melim.... aku yg baru 4 bln jadi menantu ni berat badan punya susah nak maintain.... dlm peti ais kat umah tu, ada jem manggis, kaya, jem nenas yg mak mertua buat. tak makan pun lagi. hahahaha. heaven betul hidup mcm ni.....
so, start semalam, aku moniter balik food intake aku. hehehe, selang sehari ni nk kena g klinik timbang dan check up.... maaf ye mak, bukan mak masak tak sedap chek mkn sikit, tp chek nak kena jaga makanan untuk kesihatan cucu mak ni..... hehe ^_^

banyak juga kawan2 seangkatan dah bernikah tahun ni... tak kurang juga yg dapat baby..... malah ramai juga rakan yg pergi umrah tahun ni.... tahniah banyak2 tak sempat nak wish satu2.... wpun aku senyap, tp tetap baca blog diaorg & tgk dlm fb... tp guna skrin hset jer. tu mls nak wish apa sbb skrin kecik sgt, tak best.... but stil mendoakan dari jauh untuk diaorg....

untuk b2b yg tengah wat preparation tu, good luck bebeh. jgn stress2....

p/s: miss my hubby... cepat2 balik ye bee.... anak awak rindu ni....


oh, td setelah lama tak dgr radio, masa tunggu klinik buka, sempat gak layan radio dlm keta.... hahaha, rindu waktu2 jadi student dulu, sambil2 buat kerja sekolah, or study dengar radio sampai tengah2 mlm dan awal pagi..... oh, rindu juga dgn kawan2 sekolah dan member di U.... 

Thursday, May 31, 2012

My precious

I'm pregnant.
Yes, i'm having a baby.

Skrg ni dah lebih 3 bulan. Tapi..... Masih tak larat sgt.... Skrg ni pun rasa nk berhenti keja ok.... Cuma bertahan sbb nak kena kumpul duit untuk baby.....

Oh, tak-tak.... Aku bukan bunting pelamin. Hahaha.... Lepas nikah tu sempat period sekali je, lepas tu jem, hm...

Oh, mula2 baby bukan dlm perancangan. My plan nak berhoney moon setahun ni. Next year baru nk pikir pasal baby, but tak pakai mana2 ubt perancang pun, sbb ingat awal lg. I just keep remind my hubby suh careful. Duh, pandai sgt kan.

Masa tak period bln tu, trus beli upt kit dan check. Ada double line tp 1line tak clear. But memang dah rasa naluri tu memang preggy. Masa tu tak tau nk ckp pe, memang down. Yeah, we were struggling at that time:
1) baru je selesai kenduri di umah hubby
2) baru je masuk umah (sewa) baru
3) brg2 umah tak beli apa lg
4) hubby tak kerja lagi coz dia berhenti keja sbb susah sgt nk cuti kenduri kahwin masa kerja dgn kompeni lama dia

So, bila tau preggy (masa tu around 4-5weeks), me memang down sgt. Hubby lak yg happy lebih2 padahal patut dia yg risau pasal takde income.... Masa tu memang takde mood sgt plus tak larat plus buasir lak...
Lepas konfirm memang tak bgtau sesiapa. Sampai la dah over 2 month.
Bukan tak suka kehadiran baby ni, bkn tak syg kt dia mcm yg di sangka2 sesetengah org, but i have a lot to consider: money, my career, and most important my baby welfare <-- I really afraid that i'm not ready to be a good mother.... Working condition or environment aku skrg ni not suitable for me to be a good mum:
1) working 26day a month
2) off day tak tetap hari apa, bergantung pada jadual but basicly 4day a month
3) annual leave sgt sikit. 14 hari setahun
4) working hour 8-5 but need to stay back if have meeting, work or problem
5) i'm handling chemical like poison, herbicide, insecticide, disinfectant
6) i have zero info about motherhood- takde kesabaran, takde pengalaman, tak pernah berkeinginan untuk belajar

So, right now, i'm thinking to change my career. Rasanya skrg ni masa yg sesuai..... For my baby. For me. So hubby, please please please.... Please settle down fast.... So i can start thinking what is the best i can do for our baby....
-> full time housewife?
-> working from home? Any suggestion
-> apply job with government?

Thursday, May 10, 2012

H.e.l.p

salam......

kenape la my sidebar berubah ke bawah???
anyone boleh tau macam mana nak setting semula ke tepi??? dah try check kat layout. tak ubah pun (masih kat sisi lagi)


Wednesday, May 9, 2012

Alone....

Hm.... Tak suka bila husband selalu takde. Hwa..... T__T
Kena tinggal sekejap2 pun dh merana (lebih2 lg bila badan tak sihat sgt). Emosi sgt sensetif skrg....
Oh mcm mana la pasangan yg pjj tu....

Mode: ngada2, padahal b4 kahwin pun duduk sorg juga.

Friday, May 4, 2012

Reception (belah suami)


Reception kat Perak

Amik bridal dgn de Qaseh....

Servis: 3.5 Bintang (staff sangat2 baik dan helpful. aku try lebih 10 pasang baju okey, tapi staff dia layan dgn baik jer)
Pelamin: 3.5 Bintang (cantik, but too big. i request simple2 jer sebab buat atas rumah. sekali besar hampir separuh ruang tamu umah mak mertua saya... hhohohoh)
MUA: 1 Bintang (please avoid her)
Baju: 4 Bintang (cantik2, ada banyak pilihan... nak buat baju baru pun boleh)

handbouquet takde.... mintak dgn owner butik de Qaseh ni masa make-up, tapi dia kata pekerja dah bawak. tp takde pun... kipas pun takde. padahal bayar sekali pakej. nasib baik insist nak payung masa makeup pagi tu gak....

Butik ni, kalau nak amik baju & pelamin jer. tak yah amik pakej dia ye....

ada kisah amik butik ni.... mula2 nak pergi butik Sri Inai atau Renjis tapi.... :
1) Sri Inai: meluat dgn owner dia... owner ada kat situ, tgh baca majalah ke apa tah. kami masuk nak tgk baju, staff dia yg layan.
bila aku buka cerita nak pelamin simple jer mcm pelamin nikah (siap tunjuk 4-5 keping gambar lagi), staff dia bawak la dkt owner dia ni, padahal dia duduk kat meja yg jarak tak sampai 5 kaki pun. owner dia sikit pun tak pandang kami sambil ckp, "pelamin mcm ni pun harga sama jer dgn pelamin biasa tu buang kerusi jer (sambil buat muka)...." pastu terus sambung baca majalah... langsung tak pandang kami...
eh eh eh, suka ati kami la nak pelamin extravaganza ke, nak yg simple2. staff dia pun dtg la kat kami semula nak bagi tau (ala, tak payah nak ulang pun, kami dah dengar apa dia kata). aku pun ajak en.bee angkat kaki... baju langsung tak tengok pun.... ye la kami ni pengantin budget, takde la nak spent kat baju pelamin sampai 3-4k, kan? tu dia layan lebih kurang jer.....

2) Renjis: meluat dgn staff dia... bukan sbb tak layan kami... masa masuk tu staff dia tgh duk berdua2an dgn budak lelaki atas kerusi pengantin tu yg spoil the mood. dah ler cermin kedai tu gelap, nak bersangka baik pun tak boleh dah... masuk2 tgk mcm tu, terus punsing keluar semula.... grr...


Veil: 5 bintang.... sgt cantiks dan gorjes okey.... saya sewa pada Cik Lijah. berbaloi2 (highly recommend). Harga murah tau. sampai masa bersiap kat butik pun ramai yg puji....^_^ haha kembang....

Tudung: 3 bintang. beli dari Tudung Mania http://preloves-tudung.blogspot.com. cantik, tapi mahah T__T... simple je dari kain chiffon, ada manik kat keliling hujung2 kain tudung, awning kosong. harga RM150 (macam tudung fareeda lak.... kakaka). takpe la, masa tu terdesak sgt. sibuk tak sempat keluar cari tudung. hari jumaat tu pun keja lagi sedangkan sabtu tu dah majlisnya....

itu jer review nye... dah berabad dah.. gambar still kat cd, tak cuci pun lagi.... tak masuk dalam komputer pun... sbb badan sangat2 lah tak larat okey. balik2 keja jer, terbaring je.... huhuhuu

maaf la ye. blog mungkin akan sepi seketika.... sbb saya hanya akan sambung menulis setelah badan ni okey sikit. skrg amat la tak larat.... till next time.




Thursday, April 12, 2012

Nikmat tuhan

Salam....
Hari ni mood nk berceloteh naik pasal hari ni dh sihat cket...
Last 2-3weeks, sgt la tak sihat. Ada 2 sbb. Tp biar la kongsi 1 sbb dulu. Sbb yg ke2 tu biar la dulu....

Kdg2 kita ni lupa nikmat2 Allah yg kita tak rasa mcm nikmat pun.... Mcm: boleh kentut, buang air, berpeluh.... Kita lupa yg tu pun nikmat juga... Smpai kdg2 kita fikir benda ni menyusahkan....

Ye la kentut kan busuk, kalau ramai org, nnti memalukan pula... Buang air esp kalau tgh travel selalu la kita merungut pasal susah nk cari tandas yg bersih kt tempat awam ni.... Selalu rasa leceh nye... Berpeluh lak especially kt ketiak, berbau nnti. Lgpun malu la org tgk baju basah kt ketiak....

Nikmat yg kita suka, hidup kaya, ada org syg blablabla..... Tu je la yg kita selalu pandang.... (me la tu).

Sampai la terkena penyakit hemorrhoid@buasir 2-3minggu lepas.... Aduh seksa sgt.

Hemorrhoid ni ada mcm2 jenis dan peringkat2... Me dh stage 3... Sampai tak bernafsu nk buang air besar malah kentut sekalipun. Sbb sakit okey. Nk duduk tak leh, berdiri tak leh, baring pun tak best apatah lg berjalan.... Sian kt hubby. Actually last week patut plan honeymoon. Tp dh sakit mcm ni, nk berjln pun xde mood. Nak layan dia pun takde mood. Muka moody dan terseksa spjg masa.

Masa ni la teringat nikmat2 tuhan yg selama ni tak penah nk bersyukur.... Seksanya tak tahan. Smpai nk mkn pun tak lalu. Perut sakit tak buang2 air 3-4 hari tp saiko tak nk p tandas sbb nnti lg sakit kt anus.... Jdnye toksik terus terkumpul dlm bdn.....

Nasib baik dah ok sikit today.... Bg aku, sesiapa yg mengidap hemorrhoid, don't suffer in silence.... Kalau dgn cara ubah diet tak okey, jumpa la pakar ye...

Sedikit tips untuk pengidap hemorrhoid:
1. Minum air banyak
2. Mkn buah/sayur untuk fiber
- dr pengalaman sendiri buah yg okey mcm berkesan epal, jambu air, dan sgt2 okey prunes.
3. Mkn buah tin/fig
- try cari tp susah nk jumpa kt sini. So aku mkn kurma je sebagai ganti. Alhamdulillah, sgt2 berkesan. Baru start mkn selasa. Khamis okey sikit dah. Padahal mkn betik berbiji2 smpai tak mkn nasi no positif result pun....

Ubat doktor yg okey:
1) yg sumbat masuk dlm anus:
- zinc oxide better for me then proctosedyl suppasitories.
2) lactulose syrup untuk mkn la bg soft feces cket.

Lignocaine gel hampeh.... Tak berkesan pun. Masih lg terasa sakit.
Pain killer not sure pasal tak amik pun...

Hari ni dah okey sikit rasa nk lompat & buat sujud syukur. Call hubby excited semata2 nk bg tau dah boleh buang air (teruk tak?) tanpa keluar darah dan tak sakit sgt. Ape la kwn2 dia ckp agak nye huahahaha... Ah, lantak la apa org nk kata. Hanya org yg menderita sakit ni je yg tau seksanya.....

Alhamdulillah banyak2 untuk nikmat yg dah dipulangkan semula ni....

Sunday, April 1, 2012

Wedding Review: Part 7

Photographer:

Mula2 nak amik photographer lain, tapi tak available la pulak... tu la padahnye book lambat...

jadi rezeki dgn Gu Inspiration la......

Some photo:






photo lain tak siap lagi :(...
Untuk makluman, agak lambat proses tu sbb amik masa 2 bulan (60 hari ye), jadi album masih ditunggu dgn sabar.
malas nak rushing2 takut nanti gambar tak memuaskan lak....

Tak boleh nak rate lagi, pasal final product tak siap lagi....

Saturday, March 31, 2012

Honeymoon1: KL- Dorset Regency

Salam,

Honeymoon di KL ni sehari je atas tajaan company (sbb pendek kan cuti kahwin dari 7 hari ke 6 hari...). Masa ni aku dipanggil untuk buat short & brief presentation (tak sampai 30 minit pun) di KL. Jd setelah aku korban kan masa aku sikit, compeny pun sponsor la 1 bilik (yg di upgrade oleh pihak hotel setelah diberitahu kami ni newly wed...)


bilik besar siap ada sofa lg.

Tiap kali pergi hotel, yg paling penting aku suka tengok bilik air dulu.... kalau bilik air ok, bilik mesti lah ok.... tp kat hotel bilik air dia best (mostly yg aku pergi la).... siap berangan nnti nak buat bilik air mcm ni baru syok...



Layan gedik atas katil sebelum berangkat pulang.... heheheheh


Ada di sediakan gym dan juga swimming pool. kami tak guna pun.... tak sempat hahaha....



Then, jln2 kejap kat Pavillion coz ada org nak belanja mkn.... huhuhu. 1st time pergi... dulu (5-6 yrs ago) masa study kat UPM, tak de pun jln2 kat sini (eh, dah wujud ke masa tu?)


Till then.... bubye


Friday, March 30, 2012

Wedding Review: Part 6

Lambat giler review, sampai berbulan2.... hahahah sibuk je memanjang. plus aritu try review guna bloggeroid dari hset, tp sbb gambar banyak asik fail jer.

lambat pun lambat lah ye.... nak cerita jugak la (wpun org tak baca huahahahaha):

1) Pasal Guest Book


Order dari Scrapaperclip.
Servis: 3bintang
Product: 4bintang
Harga: Ok la so-so (RM150-promo price)
Maaf la kurang sikit sbb saya specifically request dalam bahasa melayu, tapi tak buat pun, huhuhu. produk ok cantik, cuma tu je la.... tak perasan pulak sampai la bawa keluar nak bagi pada adik untuk setup meja masa hari kejadian....

2) Pasal Hantaran (for him)

Cokelat sponsor by my cousin

Buah2an (saje buat serba merah)

Kek Lapis by my neighbour

Jeans & kemeja

Keperek2 dari Pt Lapis Laman, Batu Pahat

Tafsir Quran order online dari DoorGift Love Rossele (highly recommended)


Cincin by Materialise Creativity (highly recommended) dan potpouri (malas nak buat bunga rampai)

Jam Seiko beli dari MYOOO aritu masa ada deal.... (highly recommended)

Perfume & toiletries from bodyshop

Lastly Sireh Junjung.... Itu jer la.....

3) Pasal Hantaran (for me)

Cincin dari Materialise Creativity & duit mas kahwin
Jam Baby G beli dari Bodying (not suggest)
(sbb mula2 beli jam lain, tiba2 kata takde stok lak bila dah bayar. jadi end up pilih jam lain)
Sireh
Mandian Bodyshop
Blouse & Jeans
Wallet order dari Princessvictoriastylo (highly recommended)
Macaroon best dari Cik Min (highly recommended)
Buah-buahan
Beberapa Buku Agama
Ok sebut pasal buku, buku ni Ensiklopedia solat sgt2 bagus (belum habis baca pun, baru sampai bab wuduk... ^__^'). walaubagaimanapun ianya highly recommended okey.... beli kat expo buku aritu...

Thursday, March 29, 2012

Sunday, March 25, 2012

:(

Thursday, March 22, 2012

Doa

Sunday, March 4, 2012

Wedding review: Part 5

Pelamin

Vendor aku biasa2 je. Bkn nama gah pun. Vandor kampung je. Orang lama. Fb takde, website pun takde.
Nama dia: kak milah (kawan mak). Haha. Serius tak tau nama penuh. Apa la aku ni kan?





Tempah dgn mak andam ni:

1) pelamin
2) baju L&P
3) tempat mkn beradap
4) hiasan bilik
5) plus assesory2 lain.

Total damage: tak sampai pun 1.5k ok. Dkt aku dia bg diskaun cket la. Harga biasa dia bg tau tak smpai pun 2k.
Servis tip top.

Rate: 4star.

Wedding review: Part 4

MUA: Suzana Hamzah

Nikah







Rate: 3.5 star.
Ramai puji, tapi bg aku terlalu tebal since aku ni sangat la jarang makeup. So i don't really like it esp bab mata tu coz mcm pekat sgt. Hwahaha.
Tu first time makeup dgn kak suzana ni. Tak sempat nk buat trial makeup.


Sanding







Rate: 5 bintang, full star...

Sbb? Comei kan? Hahaha. Sbb tu la bg 5 bintang. Makeup tak berat sgt tp tahan smpai outdoor photoshoot. Tak smear pun wpun i ni pengantin panas (photograper kata pasal asik nk cari kipas sbb aku ni kuat berpeluh tau)

Girls, hire her okey.....

Untuk pengantin budget mcm aku ni, harga dia sgt affortable plus berbaloi2.... Somemore, kalau takde accesory nk pakai, bg tau je nnti dia bawa. Baik sgt dan sabar sgt.