Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight charts

LilySlim Weight charts

Sunday, October 30, 2011

Tag men tag......

Salam semua.......

okey, tak tau sapa yang start game ni, tapi ada 2 org tag aku..... jadi mari la join sekaki.
jom layanz......

Syarat-syarat nya adalah :-

1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Jom berkenalan dgn Plain Jane:

1) nama Plain Jane di pilih pasal aku ni org biasa je.... tak cantik sgt tp cantik la jugak.... hahaha, vain. lagi satu sebab dulu cikgu bahasa inggeris (dari Australia) tak boleh nak sebut izan jadi dia panggil e-jane ;P

2) suka sangat tgk rancangan masak2 @ mkn2 tapi tak reti nak masak wpun suka makan... hahahaha

3) sangat la suka shopping (wpun duit takde) bila stress, kalau dpt window shipping pun dah rasa sihat walafiat.

4) suka baca novel omputeh (yg melayu tak minat sangat pasal banyak jln cite mellow2 sgt). kalau baca novel yg best, tak makan, tak mandi, tak tido pun takpe.

5) aku tak rasa aku ni manja pun, tp org lain selalu kata aku ni anak manja mak ayah, manja bila bercakap dgn tunang kat phone, bla bla bla...hm, entah la.....

6) suke sangat dengan keja aku sekarang ni.... mcm serasi la.... ini first job selepas graduate dan tak tukar2 lagi sampai sekarang.... cuma kadang2 environment keja je yg buat jadi meluat.

7) lupe nak cerita, umur dah tua, 29 tahun, tapi tak kahwin2 lagi pasal masa dulu nak bagi carier stabil dulu baru nak kahwin. tapi bila aku stabil, en.bee lak stumble. jd tgu dia stabil lak.... kiranye kami bercinta nak dekat 5 tahun dah.... tp takpe, semakin hari semakin sayang.... cewah.

8) aku ni garang juga, bak kata adik aku "uda ni garang tapi baik hati"..... betul3x

9) oleh sbb suka makan, aku tak cerewet sgt, apa org bagi, aku hentam. asalkan halal.

10) dulu cite2 nak jadi tukang masak atau pemandu pelancong atau polis. tapi tak kesampaian....

11) oh, kenduri kahwin saya maulidurrasul nanti, 5 feb (insya-Allah), jemput la dtg ...
.
.
.
.
.
.
.
okey, jawab soalan dari org yg men'tag'....... (adoi kena jawab 22 soalan)

(dari Zimie)

1) Adakah anda rasa anda HOT?
Defenetely yes.... sizling hot.... brrrrr. hahaha.

2) Upload gambar dekat wallpaper laptop/pc yang anda guna sekarang.
takde gambar. background black.....

3) Bila kali terkahir anda makan fastfood? Berikan nama restoran/kedai tersebut.
hari jumaat 28/10/2011- Pizza hut

4) Korang masa kecik-kecik cita-cita nak jadi apa sebenarnya? Berjaya capai tak?
oh, mcm kata tadi cita2 nak jadi chef, tourist guard, and policewoman.... tak tercapai pun.

5) Lagu terakhir yang anda dengar?
lagu rock tak tau tajuknye. kumpulan blink 182. tak minat pun, tp en.bee pasang dlm keta ari jumaat masa keluar dinner dgn dia.

6) Macam mana life korang sekarang? Best ke tak best. Rate 1 (kureng) sehingga Rate 10 (sangat best asbestos meletops)
9.5..... hahaha, tak cukup 0.5% pasal ada personal target @ azam yg tak tercapai lagi.....

7) Pernah pergi luar negara tak? Listkan semua negara yang korang pernah pergi. :D
Singapore and Chiang Mai Thailand

8) Selain nama sendiri, anda dipanggil apa ya?
Uda, Jane, Ayang

9) To bride to be, kenapa korang nak kahwin?
hahaha, hm.... nak kata apa yek? sbnarnye bos pun ada tanye gak. dia kata u nak apa lagi, u dah ada semua. kalau tak kahwin pun takpe...... tah le.... aku cuma rasa:
he complete my life. thats all.

10) Perasaan ketika anda jawab tag ni.
Mula2 tu, rasa malas sgt... tp bila dah buat tu rasa seronok jugak.... hahahaha. thanks zimie for tagging me.




(dari nurulain lak)

1. berapa tinggi and berat korang? MESTI JAWAB TAU. hahaha (gelak jahat)
Tinggi 162cm, berat 68kg...

2. apa yang korang insecure pasal diri korang (gemuk ke, muka tak flawless ke, pendek ke, apa-apa je)
perut ni, buncit la...... tension tau. ada tips ke?

3. korang kerja bidang apa? and bakal suami kerja bidang apa? hehe.
kerja bidang agro-pertanian, tunang lak pengangkutan

4. pernah tak korang terdengar orang kutuk korang dengan pasangan tak sepadan belakang korang? ce cerita sikit kalau pernah.
pernah... tp wat bodo jer. keluarga kitaorg okey jer, nape yg takde kena mengena nak sibuk....
lagi teruk penah org buat pakai bomoh nak bagi kami pisah. baru je tau ni bulan lepas pasal jumpa gambar dgn nama kami kat belakang gambar dgn gula yg dah tinggal separuh dalam kain hitam.
tah apa2 tah nak dengki kat kitaorg. tapi nasib baik tak jadi apa... bersyukur sgt. Allah tu Maha Pelindung.

5. apa tema wedding impian korang?
Purple

6. apa tema actual wedding korang (kalau lain dengan impian lah. kalau sama, skip je)
Purple-gold untuk nikah, purple-white or purple-blue untuk sanding

7.. apa pengalaman paling mencabar masa buat wedding preps ni?
nak pilih tarikh bertandang....... tak tetap2 lagi... hm, nak bebel2 pun ada, tp nak buat apa, tu fiance & in-laws yg kena wat keputusan.....

8. setakat ni, ada tak vendors or apa-apa regarding weddings yang korang dah close deal tapi regret gila-gila, kalau boleh nak reverse masa?
takde... pasal wpun tinggal 3 bulan, tapi still terkapai2 nak decide & survey vendor....

9. setelah buat wedding preps ni ada berminat tak nak ceburkan diri dalam bisnes berkaitan weddings (supply doorgift ke, printing services ke, bridal ke, photography ke...)
err.... ada,. tp aku minat bab makan2 je ni..... kalau wat desert table @ buffet untuk kenduri nanti marbeles, ingat nak supply desert @ candies buffet tau.... tp aku tak reti nak buat sendiri la pulak desert2 tu.....

10. secara jujur nya, mana yang korang beratkan buat masa ni? persiapan wedding ke persiapan selepas wedding macam rumah ke, perkakas rumah ke. JUJUR ye?
persiapan wedding. pasal, wedding nanti melibatkan banyak pihak.... tak mau ada yg tak berpuas hati....
kalau rumah untuk kami ber2 jer. ada tilam bantal dan tv pun kami boleh hidup dah..... hahahaha

11. apa harapan korang terhadap majlis korang dan perkahwinan korang.
harapan untuk majlis, semoga ia berjalan lancar dan tetamu mendoakan kebahagiaan kami....
harapan untuk perkahwinan semoga kami terus saling sayang menyayangi dan bahagia. menjadi kekasih di dunia dan akhirat.

.
.
.
.
.
.
.
ok done... nak bg soalan lak untuk org lain:

1) kenapa korg suka ber'blogging'? apa istemewanye dia berbanding facebook, twitter or frendster?

2) bila kali terakhir kamu cakap i love u (dalam apa jua bahasa pun)? pada sapa kamu ucap kan tu?

3) apa hobi kamu? kenapa suka buat hobi tu?

4) pernah tak beli barang (yg mahal ke murah ke) tp lepas tu tak guna? barang apa? kenapa beli?

5) tempat menarik dalam malaysia yg pernak di lawati? apa istimewanye tmpat tu?

6) tempat perlancongan best luar negara? apa yg best nye?

7) benda palin pelik penah tengok @ dengar, ada tak? cerita sikit?

8) makanan paling sedap pernah di makan? kat mana?

9) masa sekolah dulu glamer cite2 hantu.... cer cerita 1 kisah yg paling kamu ingat....

10) kenapa kamu tergerak hati nak layan tag ni??

11) ha, akhir sekali: berikan saya (at least 1) tips mengempiskan perut.... hahahaha




skrg sesi men'tag' la pulak..... er, banyak nye 11 org lak tu.... sapa2 yg kena tag tu, kalau rajin buat la ye.... pastu bg tau tau... nak baca....












ok. done....


6 comments:

nida-razak said...

waaa..kena tag...huhu..nanti nida buat ye=)

kitakesitu said...

adeh,byknye kena jwb...hehe...bebila free i try jwb ye =)

dhiera said...

kamu pun kena tag?? hahaha
pening nak jawab bila ramai sangat tag kan?

Hana Faza-same person said...

humakiah..banyaknya kena jawab..hehehe..thanx ye jane tag hana..nnti ada kelapangan, hana buat ye

Restless Bitch said...

dah buat. haha. rajin habis, drp 31 oct smp 9 nov buat... brrr.

plain jane said...

hahaha.... free2 nanti buat tau semua...
panjang dan penat, tp at least i know something about my friend here.