Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight charts

LilySlim Weight charts

Friday, October 7, 2011

My Dream Veil Contest By Non-Cinderella Story

Salam semua,


Sebenarnye dah lama nak join My Dream Veil Contest By Non-Cinderella Story ni... cuma takde idea jer.... semua veil nampak cantik... semua berkenan. hahahah. undecided (coz rambang mata)....

setelah merujuk pelbagai gambar dari pelbagai sumber, inilah yang saya mau.....




Potongan:

nak berpotongan yang bentuk 'D', tapi hujung nak curve sikit tak mau tajam....




Warna:

Oleh sebab baju dah kaler yellow-orange-brown, dan tudung kaler light cream, so decide veil nak kaler seakan baju la.... tapi kalau kaler light sikit pun tak apa....







Jenis:

Okey, kain nak meterial chiffon mcm yang cik lijeh punye, pasal fall in love dgn veil ini. nampak lembut dan terletak je.....







pastu nak one tier. tak nak yg bertingkat2.... nak yg simple jer.....



Panjang pula nak sampai bawah sikit dari pinggang, kiranye mid-hip la......







kiranye mcm veil yg biasa la, ada patch flower (tak mau 3D flower, hahaha) and bead kat atas kepala tu, dari depan sampai paras sanggul. dan kat bahagian tepi sikit2 je bunga2 sampai bawah...... mcm gambar ni la....




Then bahagian edge belakang lak nak letak beads mcm ni kat keliling.... tapi jgn rapat2 sangat la, jarak2 sikit (1-1.5 inci) antara 1 pearl ke pearl yg lain....






okey siap..... harap2 ada la tuah, pasal nak buat sendiri takut tak menjadi pulak.... nak tempah rasa mahal la pula....





okey, sekarang ni nak tag 3 org lak...... insan yg ditag ialah:







5 comments:

dhiera said...

salam perkenalan! good luck ye dear~

Dell said...

Dear, do drop by. U've been tagged.

http://ceritabakalpengantin.blogspot.com/2011/10/tagged-by-ms-dhiera-ms-nurulain-d.html

:D Follow me back okay ! ^__^

plain jane said...

hai dell, dhiera

{ Miss Syahira } said...

assalamualaikum buddy.

thanks tag saya. will try my best untuk siapkannya. wink.

DianaSafri said...

Nice elaboration..
Mmg u know exactly wat u want 4 ur veil. Hehe, diy mmg pglaman menarik.


Salam Perkenalan
http://weddingclosetbydianasafri.blogspot.com/