Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight charts

LilySlim Weight charts

Wednesday, August 17, 2011

Perihal progression wedding preparation

salam....
lama tak update pasal wedding preparation... bukan apa, sebenarnye prepation progress zero, nada, illek..... otak stuck bercampur baur dgn kadar kemalasan yg agak tinggi...... nak join apa2 contest pun takde idea okey.... tak tau la nape.... 10sion

patutnye bulan ni nak kena settle separuh barang hantaran, tapi...................

tiap2 minggu aku ngn en bee dating, tapi tak penah nye beli satu apa pun.... tension..... antara sebab musababnye:

1) aku suke survey dulu, bila dapat yg berkenan & harga yg terbaik, baru nak beli... en bee lak malas nak survey2, nak main belasah beli je.... mana boleh mcm tu.

2) mcm mana la nak survey2, asik p tempat yg sama je..... taiping3x... adoi.... ajak p penang tak mau, padahal bukan jauh sgt pun... alasannye malas sbb jln jem..... bila ajak merempit naik motor tak nak lak.... haish.... geram tau.

3) nak aku je yg p sorg, tak boleh gak, pasal en bee ni cerewet.... barang2 untuk aku takpe dia suruh main beli je, tp barang dia, nak benda2 yg spesifik mengikut kesukaan dia, tu yg payah....

contoh: nak beli wallet. dia nak wallet leather ini macam:

1) yg berzip okey......


2) ada satu flip ni kat dalam mcm ni......

or
macam ni......

3) nak jahitan dia kemas
4) tahan lasak
5) kalau boleh kalis air
6) err... ape lagi ek.....

ha, cerewet tak??? aku pun tak mcm tu. asal design menarik, kualiti okey, rembat je..... tu baru bab wallet... belum barang2 lain lagi...... aduh... mau tak tension....

Pastu pasal 1 sepersalinan lak.... kitaorg decide since kami ber2 ni keja tak pakai formal attire, nak bagi pakaian kasual or non-formal. one of that is jeans.... jeans pulak 1 hal.....

1) he PREFER (or should i say specifically said prefer) button fly jeans.... argh....

2) dengan straight cutting......

3) ada lak specifik preference color
a wash-out like this is a no no no... yg biru sangat pun tak nak.....

sapa la yg punye idea button fly jeans ni??? ada pun brand Levis je.... tu pun agak sukar nak cari yg berkenan di hati.... hwa....

bukan tak boleh beli lain dari yg en bee suka, tapi for sure dia tak pakai dan sedekah kat org lain je dia nanti..... memang perangai dia mcm tu...

okey... enough of that..... before raya nak kena settle dah semua tu.... by hook or by crook....


next things to share,
sblm ni kan ada kata teringin nak cincin yg boleh engrave nama ni.... nice... i like. tak mau ada batu2 ke apa, pasal nak pakai selalu, tiap2 hari.... takut lak batu jatuh ke apa ke.... i dream just a nice simple wedding ring, yg design complement for each other for him and me like this:
cantik tau... tp tak nak batu2 tu la.... design nak mcm ni..... pas tu nak engrave nama kat cincin tu..... sebelah dalam lak nak engrave tarikh nikah..... hahahah, mcm2 tak? ada ke custom made jeweller yg boleh tolong buat kan mcm ni....?








2 comments:

adnil linda said...

hehehe...lelaki memg cmtu..sebab tuh cikLinda ckap kt incikTunang...beli brg sendri2...nanti tukar...

*tp smpai skang...brg incikTunang x siap lg...haisyh*

plain jane said...

hehe... tu la kan cik linda.... saya beli brg untuk diri sendiri sorg2takde masalah, tapi my fiance ni tak reti nak shopping. dia ade specific preference tapi malas nak pilih barang dan beli sorg2....