Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight charts

LilySlim Weight charts

Friday, August 19, 2011

Baju nikah

My dream solemnization outfit is basicly no non nada....
aku cuma tak mahu berhabis untuk pakaian yg tak akan di pakai lagi.... i know, many blogger bride decide to sewakan or jual baju nikah @ sanding diaorg, well that one of a good idea.

but me, i decide to make something that simple and wearable..... :P
like this...... cantik sgt....


tak ingat dpt gambar ni dari blog sapa.... lama dah nampak (since masa mula2 blogging), and terus save.... and also decide tak mau warna putih, pasal nanti susah nak jaga (aku ni kdg2 selekeh sikit dan kurang berhati2) dan susah nak pakai semula di majlis kahwin org lain.... jadi setelah berjaya meyakin kan en bee, kami pilih


hehe... ala2 autumn/fall wedding la kan.....


kain dah beli... takde lace2, takde beaded2... simple material je.... lepas siap jahit baru nak hantar jahit bead.... hm, mula2 ingat nak DIY, tapi.... tangan i keras ler.... kaku je, tak pernah menjahit kecuali masa kelas kemahiran hidup dulu masa belajar jahit butang.....

and now, seriusli memang tak tau jahit kecuali jahit butang... hahahaha. dulu waktu subjek kemahiran hidup, aku masuk kelas SP (Sains Pertanian), bukan ERT (Elektif Rumah Tangga).... dan anda lihat hasil nye sekarang ----> tangan keras yg lebih selesa pegang cangkul, gunting dan pongkes dari jarum dan benang... awwww

4 comments:

eMaH SoMeL said...

cantek..simple je..nk wat bju raya pn bole..

plain jane said...

hehehe, betul tu.

Fatin Fairuz said...

a'ah..aku pun becadang bergitu..tp tak tau lah cam ne sbb tgk kain yang dah beli hari tu..macam termeriah sikit..

plain jane said...

fatin: hahaha, meriah takpe... lagi menarik.