Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight charts

LilySlim Weight charts

Monday, May 9, 2011

DIY idea.... macam menarik




hahaha.... macam rajin sangat :p

ok, ada beberapa idea DIY yg agak menarik dan boleh diFIKIRkan untuk diLAKSANAkan... hahaha. oh, sebelum tu, terlalu awal ke aku nak start wat preparation untuk wedding ni???

1) Wedding signs:
selalunye org wat wedding signs pakai papan hitam, but this idea pun menarik juga...


(pic credit to diywedding)
Dekat kayu tu boleh paint 'selamat datang' or nama pengantin :). simple kan? tp tetap menarik.





2) Coklat (untuk candy table):



(pic creadit to diywedding)

hehehe... tengok mcm senang, tp tak tau la kan... akan dibuat bila lagi seminggu nak majlis



3) tag for tea bag :


(pic creadit to diywedding)
Nice kan... kos tak le mahal sangat kalu bg 1 of wedding favor ni tea bag.




4) Brooches hand bouquet :


sebab tengok brooches hand bouquet cik lijah sangat la cantik, rasa agak teruja nak buat la... dan hasil google pic yg lain juga sangat marbeles.....hahahaha. tergedikz2 nak cari bahan nye esok.


(pic creadit to Cik Lijah Bukan Puteri Cinderella)


(pic creadit to Brendda wedding Blog)

2 comments:

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

hi3...malunye hand bouquet org ade di situ....hiii~

tp tak secantek yg org len buatla dear...

tp suke idea wed signs &choc tu sbb tak costly...

mcm wedding sign tu...boleh pakai kayu2 lama je pon...nice!

plain jane said...

cik lijah, your hand bouquet cantik ada unsur clasik & vintage la... sangat sesuai untuk nikah.