Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight charts

LilySlim Weight charts

Tuesday, May 24, 2011

Contest 'Perkahwinan Idaman' by amiraismira

Contest ini telah di tag oleh cik Fatin Fairuz Bamboo Bambino (^__^)v

pertama sekali nya, biar aku cerita sikit pasal contest ni.... hadiah nye agak menarik tp kalau nak tahu pasal hadiah dan syarat penyertaan dengan lebih lanjut, sila lawat ke blog amiraismira ini ye....

dipendekkan cerita apa yg perlu korg buat kalau nak joint:
1) buat entry & letak gambar di sidebar
2) follow blog miraismira dan yuanasalleh
3) then cari la gambar pasal perkahwinan idaman & cerita sikit
4) tag la 10 rakan
5) then link kan entry ni pd ruangan komen di sana.....

Bismillahirrahmanirrahim....
sebenarnye aku memimpikan majlis yg agak simple ^__^. cadang nye, majlis akan di buat di kampung dan dah tentu la temanye TRADISIONAL. sebab apa pilih kampung? sebab lebih meriah terutama apabila dibuat secara gotong royong dengan saudara mara & penduduk kampung.

(pic creadit to fianceindonesia.org)

(pic creadit to e-smtsp1.net)

(pic creadit to krtnpertana.blogspot)

(pic creadit to zahidmz.blogspot)
Bila dah buat secara gotong royong, makan tentulah secara berhidang... baru lah tetamu rasa dihargai dan di layan dengan sempurna. maklum lah, kan kita nak back to basic. sbb itu lah aku tak nak buat makan buffet.

bila sebut bab baju pula, my choice is white. putih nampak suci je.... sape kata putih tak menarik??? cantik tau. oleh sebab aku ada darah keturunan jawa, mungkin nak pakai ala2 jawa mcm mawi dan ekin..... hohohoh
(pic creadit to jeramaju.blogspot)

kalau tak dapat, pakai songket putih saja ler... macam ni pun gorjes juga tau....
(pic creadit to orakagallery.blogspot)

Pelamin pula yg agak simple tapi nak ada bunga2 yang berwarna terang. mcm ni.... simple and just nice.... tak suka kerusi yg sorang satu tu, nak kerusi untuk ber2 mcm ni... nampak romantik sikit.. hehehe
(pic creadit to georgetown.oxl.com.my)

bila bab entertaiment pula, kalu dah jawa tu, mesti la nak ada tarian kuda kepang. selain memperkenalkan kebudayaan untuk bangsa @ negara lain, tentu elok kalau nak tunjuk kan pada anak muda remaja msa kini pasal kuda kepang ni.... mesti ramai tak penah tengok secara live ni.
(pic creadit to mytramus.blogspot)

(pic creadit to sweetfairytalestory.blogspot)
selain itu, kalu ada tarian2 kebudayaan pun tak salah juga kalau nak buat.....

(pic creadit to zielala.blogspot)
tapi, bab kompang2 ni memang mesti ada... bukan apa, fungsi kompang ini adalah untuk memberitahu satu kampung yg ini adalah majlis kahwin.... lagi pun lebih meriah kalau ada kompang2 ni.

(pic creadit to ilhamnurry.blogspot)
hantaran pula nak diletak dalam bekas anyaman macam ni..... lebih terserlah ketradisionalan nye.... nampak menarik kan?

(pic creadit to sejernih-embun-pagi.blogspot)
kalau dah namanye org johor, mestilah nak buat telur pindang untuk diberi kepada para tetamu.... kan ini tradisi johor, takde pun telur ini kat negeri lain.....

(pic creadit to opener.wordpress)

akhir sekali sangat teringin nak cari favor yang cengini tau.... nak bagi pada rakan2..... boleh tak?


em, simple saja kan? ini cuma impian, tp walaupun simple belum tentu terlaksana 100% kan....? tak salah kita bermimpi sbb mungkin satu hari akan jadi realiti....

rakan2 sekalian pula, mcm mana idea perkahwinan idaman? sila lah cerita serba sedikit tentang majlis idaman korang tu ye.... semua pun nak tau juga

1) Anaztasia tie the knot Nora Aira

2) Cik Lijah Bukan Puteri Cinderella

3) Miey Anna Will u marry me Mr adam

4) Zimie Kahwin betul-betul

5) Syahira Fauzan Pink & Orange

6) Miss Sunshine Bintangku Kasihku Cintaku

7) Ana Angan2 Lala

8) Nor Suhaiza Perjalanan seorang B2B

9) Nida Our love notes

10) Rai BitBitterButter

6 comments:

anaztasias nora aira said...

Insya Allah ada masa nanti i join ogeh :)

Ardini Humaira said...

Goodluck dear :)


tak sabo dni nak kawen hehe

e k i n ♥ y u s r i said...

good luck

zimie said...

rajin nye dia join contest.hehe.thanks tau tag zimie ;)

Miss Sunshine said...

Thanks ye tag kite... Nanti kita buat ye.. ^_^

plain jane said...

haha, saje jer joint contest sbb semalam tak boleh tido. tq ye semua sbb support :)