Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight charts

LilySlim Weight charts

Saturday, November 16, 2013

Masak & me....

Salam,

Sadly speaking, i think cooking is not my forte.... It's true... Neither my father nor my brother, nor my husband like it... hehehe. Tp husband selalu kena paksa makan... hhhahaha. And now, i suspect my baby pun tak suke.....

Actually masa aku suap, baby Rizq mkn jer, tp MIL kata Rizq tak nak mkn apa yg aku bekal kan.... suami kata sbb tawar tak letak garam dan gula..... I purposely tak letak sbb nak minimise salt & sugar intake before 2 tahun......

Everyday buat sup untuk Rizq... Sup ayam sayur, or sup tauhu sayur. Then gorengkan/ kukus ikan or buat scramble eggs... then siap buatkan bake pumpkin, or potato. dgn fruits lagi... bila kat umah aku suap dgn nasi or mi suah wah bukan main lagi berselera mkn... tapi MIL ckp bila dia suap tak nak mkn lak... Atlast MIL bagi dia mkn sumi jely dgn air kotak soya or bg roti kapal cecah air teh.... Hwa... Memang menangis la.... Adoi... Aku suh EnBee ckp kat MIL, dari bg mkn sumi jely baik tak yah bg mkn, bg EBM aku je.... Nak ckp sendiri takut kecik ati.... Sbb dia dah tolong jagakan Rizq.... Penakut la aku ni... Sory syg... Adoi, teringin nak jadi firm... Teringin sgt nak jd tegas.... Tapi.....

Kdg2 aku buat gak sup labu or sup jagung takut2 Rizq bosan mkn benda yg sama tiap hari.. kdg2 buat pancake pisang dgn kurma, or pisang dgn cheese... tp still sama... dkt umah dia mkn, tp dgn MIL dia tak nak pulak.... Anak owh anak... Kenapa kamu cerewet....

Harap2 sangat MIL tak bg yg tak sepatutnye kat Rizq.... Owh anak mummy....

Sbb takut dkt umah MIL dia dpt mkn mcm2 tu yg dia cerewet tak nak mkn bekal yg aku sediakan....?

Next week nak buat pasta lak... Harap2 lah dia berselera nak mkn.... Please ye syg mummy, jgn mkn yg tak sepatutnye la ye....

No comments: