Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight charts

LilySlim Weight charts

Thursday, December 4, 2014

Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest]

Salam....


Eh, Blog Iday ada buat contest tau... Hadiahnya cash dan voucher....
Best.. Best...Best....


Nak tau macam mana nak join? Sila KLIK SINI.



Dah hujung tahun ni, banyak pula jualan murah kan? Hm... Lazada pun buat macam-macam promosi... Bergetar jiwa ni nak klik macam-macam... Tapi.... Ongkosnya tak berapa nak ada :(




TAPI....

Blogger-Contest

Lazada Malaysia akan mengadakan Online Revolution Lazada pada 12 December 2014 iaitu 12 hari sebelum perayaan Krismas. Lazada akan menawarkan promosi menarik serta tawaran eksklusif untuk pelbagai kategori selama 24 jam. Dapatkan apa yang anda inginkan musim cuti ini, dari telefon bimbit, tablet dan peralatan elektronik hinggalah ke fesyen, barangan rumah, alat permainan dan peralatan sukan.


Wah.... Seronoknya.... Boleh la beli macam-macam barang dengan harga yang lebih murah.....

Kalau la ada RM1212, apa yang korang nak rembat di Lazada?


Cer pikir, cer usha, cer cita...
.
.
.
.
.
.
.
.



Kalau lah aku ada RM1212, aku tak nak banyak... Nak 1 ni je idaman kalbu.




Aku memang dah lama mengidam nak kamera ni... Siap dah test try cuba lagi... Pegang-pegang, shoot sekali dua, lepas tu letak. Tak sampai 10 saat, angkat lagi... Lepas tu letak semula. Dekat 5 ke 6 kali lah... Sampai sales girl tu jeling semacam je, aku pun angkat kaki blah... Sambil dalam hati menangis sayu.... T__T Sayu memikirkan $ yang tak berapa nak ada dalam dompet ni....

Kamera ni sesuai untuk sesiapa sahaja, terutamanya yang baru berjinak-jinak untuk lebih serius dalam bidang fotografi atau kata lainnya 'beginners' macam aku ni. 

Aku ni baru nak melangkah lebih jauh dalam bidang fotografi ni, jadi nak cari satu kamera DSLR la sebelum masuk kelas belajar fotografi. Hajatnya ingin mencari kamera yang agak mudah dan harga berpatutan... Survey banyak-banyak kamera, kamera Canon Eos 1200D ni, yang aku berkenan sangat-sangat. Kalau tengok harga kat kedai dalam RM1590.00. Ada potongan sikit, boleh la dapat dalam RM1260. Tapi kat Lazada ni murah la pulak kan... Itu yang gatal je tangan nak klik. Haish... 
Kalaulah ada Rm1212 tu... 
Ala, kalau dapat RM200 pun okey apa, buat topup duit aku nak bli kamera ni... hihi... Dah bertambah jimat :)
Kawan-kawan, tolong doakan hajat aku tercapai :).


Contest hingga 12 Dec 2014 tau... Jom la join.






5 comments:

Cik Iman said...

kamera tu memang best :D

anamizu said...

ramai gak yg bekenan DSLR ni hehe. all d best. sy pon join berangan hehe

http://ana-mizu.blogspot.com/2014/12/shopping-rm1212-at-lazada-malaysia.html

Glory jane said...

haha... itu lah Cik Iman... menarik dan tertarik

nor hidayah mohd nor said...

Hi, Terima kasih sebab join contest! InsyaAllah kalau rezeki, boleh menang :)

Nak wishlist tercapai? Boleh check sini : http://sayaiday.blogspot.com/2014/12/hadiah-misteri-untuk-peserta-shopping.html

Mek Zumbie said...

ramai yang berminat dengan DSLR hehehe Good luck kat awak :)