Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight charts

LilySlim Weight charts

Friday, January 6, 2012

Bridezilla mode

Super duper bridezilla mode. Ni semua gara2 kad jemputan. Baru je amik kat kdai tadi. Aku sakit kepala so tak check sangat kat kdai td. Keluar pun pasal nk p klinik amik ubt migrain. Balik2 rumah check ada 3 salah ejaan. 1 kat peta tak letak caption.

1. Marah kat kedai printing tu pasal banyak salah
2. Marah kat en.bee. Marah2 sgt kat dia. Pasal dah pesan berkali2 suruh pergi check draf. Suruh p check sblm printing. Tp dia kata ok. Dia dah call. Padahal kdai tu dgn rumah dia 20-30 minit je. Tu pun malas.
3. Marah kat diri sendiri pasal mintak tlg en.bee p tgk2 kn kad.Minggu ni aku tak larat sgt. Tiap mlm balik keja trus p bandar cari & beli brg mcm2. Tiap ari sampai umah dah kul 9-10mlm. Nk mintak tlg sikit pun kat dia susah sgt..... Geram sgt. Kalau aku yg p kedai check sendiri kan tak jd mcm ni. Pasal ada lalu kdai tu tiap2 kali p pekan. tp tak berhenti singgah.

Dem.... Geram sgt. Target isnin dah boleh pos kad dan esk nk blk kg boleh trus bg kt ayah..... Arghhhhh.... Nk kena bebel lg kali ni pasal dah lewat ni kad tak edar2 lg....

Tension sgt. Mls nk berckp dgn en.bee. Dia senang je kata, dah nk jd nk wt cmne....

Arghhh. Lg seminggu kad siap..... Kali ni selang sehari akan wt lawatan kat kdai tu. Biar muak diaorg tgk muka ni....

B2b yg lain, jgn buat same mistake as me.

Moral of the story:
1) jgn buat kad last minit. At least 2 bln awal. Pasal amik masa 2 minggu nk buat. Even kad aku ni design sendiri, cuma nk hantar printing pun amik masa 7-8 hari sbb nk tempah blok@filem dulu. Ni ada mistake nk kena hantar semula dan tambah lg 1 minggu. So 2 bln tu awal memang dah cukup cun masa tu.

2) kalau tunangan korang tu tak cerewet or teliti (erk.... Aku rasa org cerewet ni sgt teliti. Tu pasal aku ni agak cerewet sikit kdg2), sila lah jgn serahkan urusan2 super duper penting ni kat diaorg.

3) ingat la 2 peribahasa ni:
"berakit-rakit ke hulu, berenang-renang di tepian, bersusah-susah dahulu, bersenang2 kemudian"

"sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tiada gunanya"

The end.....
1st time bridezilla meroyan di blog.

2 comments:

Nina Isofea said...

Hihi..bebelan comel..nway, sbr ye dear...insyaAllah sempat...sy ni majlis bln 5' aci tak nk buat kad awal2 nih.?hihi..pape pun, sy doakan sume bjln lncar yep =)

plain jane said...

Nina: memang geram sgt masa tu. I rasa u better bln 2 ni buat kad, jgn jadi macam saya. Pasal ambik masa 2 minggu untuk settle design tau. Nk kena awal kalau u banyak nk pos kad better buat awal