Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight charts

LilySlim Weight charts

Monday, September 12, 2011

Spanx Pre-Order By Kerry Blogshop

Sapa penah pakai Spanx, sila angkat tangan..... hm, ada 1, 2, 3, 4, 5.... dan ramai lagi. OMG ramainye pakai.... patut la badan diaorg nampak solid jer.....

FYI, aku ni tak penah tau apa itu Spanx..... hahaha <-----(gelak untuk kejakunan diri sendiri....). sampai la baca dalam blog 1 blogger ni, yg nak pendapat rakan2 yg lain nak beli spanx jenis apa?


masa aku tgk gambar spanx tu, aku tertanya2, sama ke dgn corset or girdle? hahaha. sbb purpose nye sama untuk efek body shape, kan? tp semua aku tak penah try, sbb tak penah rasa perlunye pakai sampai la ke satu tahun tu.....

masa tu, abang aku yang sulong nak kahwin, dia pun nak belikan la baju kebaya untuk dayang2 nye (adik2 perempuan dia yg seramai 3 org ni).... lepas je along bagi tau tu, aku terdiam..... alamak, macam mana ni...

dalam diam2, aku plan nak hasut yg lain supaya tak nak pakai kebaya..... mcm2 aku buat.
cakap yang angah aku badan dah naik la....
ejek usu yg tomboy tu dia tak sesuai pakai kebaya nanti nampak mcm nyah le....
bagi tau ayah yg pakai kebaya tak elok, nanti pakai ketat2 seksi, auww....
tp plan gagal......

kenapa la aku ni beria2 tak nak pakai kebaya?

em, sebab takut nampak hodoh, okey..... i tak tipu tau.

My body shape is like this........


Kebaya pulak bentuk mcm gini.....

well, mana boleh fit, okey......

aku ni bukan lah berbadan sihat sangat. tapi ukur lilit perut agak bbbeeeeesaaaaar dan leeeebbaaaaaar, tau....? kebaya2, tak sesuwai, okey. nanti lemak2 i terbojol keluar sana sini tau.

dari kecik sampai la dah besar panjang, aku memang tak penah nak pakai kebaya. bak kata org Jane & Kebaya tak ngam, bagai langit dengan bumi, jauh panggang dari api.

tapi oleh kerana, adik-beradik yg lain nak juga, terpaksa la ke plan B dalam tempoh masa yg singkat.... anak member aku penah kata, nak cari apa, tanya lah Mr.Google... Taip2, terus jumpa Kerry Blogshop ni.... ha, mcm2 ada.... i like.

nasib ada Kerry membantu..... terus i jadi cengini tau:

Well, nampak tak lemak2 i..... non ado kan..... hehehe. bak kata Dato' Ct, Percayalah......


Sila2 lah ke Kerry Blogshop jika nak Tiru Macam Saya.........




Er... ini bukan gambar aku sebenar.... gambar2 diperoleh dari:

2 comments:

PutRi said...

hi...macam mana nak order ye spanx ni...bole share??

plain jane said...

hai putri...
nak order ye spanx ni? klik kat kerry Blogshop tu dan dan tgk mana yg berkenan. then email kerry.
untuk step order, sila ke:
http://blogshopkerry.blogspot.com/p/steps-to-order.html