Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight charts

LilySlim Weight charts

Wednesday, June 25, 2014

Monday, June 23, 2014

Zoo trip

Sebenarnya trip g Zoo taiping dah lama dah masa bulan feb lagi tapi baru2 ni g lagi.... hihi...
bln ni pergi lagi tapi tak amik gambar sbb aritu ujan malas nak bawak kuar hset.... bak kata bos aku "i can survive this rain, but my handphone cannot" hihihi....

Lagipun tak berjln sgt sbb ujan, takut anak demam pulak nanti...

overall we enjoy our trip to zoo.... best sbb anak xcited nampak animal.... iyo la nak... kamu happy mama lagi happy...

Sunday, June 22, 2014

Engineer wannabe

Mama belikan saya semua peralatan untuk bertukang ni sbb saya suka sgt cilok barang2 tok wan saya tanpa tau bahaya yg menunggu.... jadi mama belikan 2 set, satu kat umah, satu lagi ofcos la letak umah tok....

makcik saya kata saya bengong sbb nak gergaji leher sendiri... hahaha. eh, gergaji ni fav saya tau....


main baik2 ye syg... jgn cucuk2 sana sini.... 

Saturday, June 21, 2014

Bath xtvt- finger paint

Ni namanya nak ajar anak mengenal warna, tapi mak malas nak cuci cuci so kita wat xtvt di bilik mandi saja.... hihihii...

Bahan nye senang je:
plain yougurt
4 jenis pewarna makanan atau lebih
air untuk mencuci
sabun untuk bubble bath
tangan anak dan mak untuk tekap2


lepas main, mak sila cuci tandas cepat2 sebelum bapa masuk dan terkejut tengok apa yg 2 beranak ni buat... hihihihi..

fun xtvt nak buat masa cuti2 dgn anak kesayangan....

Drawing xtvt

Anak ku ni paling suka amik buku mama dia dan koyak2. tak pun nak conteng2.... aduhai la anak.... tu semua buku2 kesayangan mama.... makanya terpaksa mama gigih men'soletep' buku semula... hahaha....

untuk mengisi masa lapang nye, mama pun beli la drawing paper dgn kaler caryon.... biar lembut tangan nye nak lukis2 nanti teror.... nanti bila dah jadi pelukis terkenal, org interview mama, mama cakap "Rizq start drawing at age 1 year old". hihihi...

Good job baby. mama love you...

tengok... pandai kan anak i lukis... ni lukisan abstrak namanye....

Friday, June 20, 2014

Homemade jeruk kundang/setar

korg suka mkn jeruk? aku ni takde la berahi sgt... suka gak tapi suka camtu camtu je... takde la sampai sentiasa ada stok kat umah....

kali ni musim buah kat sini, banyak sgt buah kundang nye.... maka, mari kita membuat jeruk... yeah....


jeruk ni patut nye kena simpan lagi 3-4 ari... tapi aku dah tak tahan... nak juga mkn dia... hihihi... kami laki bini duk pulun mengabiskan sebalang...

ok esok nak g amik buah lagi kat pokok :p dan nak buat jeruk lagi la . nak simpan untuk raya.... nak rasa? jom dtg umah mkn.

Yeah... Tq kak emila yusof

Alhamdulillah. Suka sgt sbb menang ni dari blog kak Emila Yusof @ Emilatopia.

Hadiah best2 tiap bulan untup top 3 commenter. semua best....

I won this for May.
Sebenarnya dapat gambar berframe tu dgn note book gambar flowergurl tu... then aku beli buku Legendary Princess. and kak emi bagi poskad tu juga.... double the excitement. hhihihi.

at the moment gambar tu atas meja study aku... hihi. love it. my boy tgk tu sebul "ball... ball...". ye la nak, nak ajak mama main bola ye? tengok elok2 gambar ni ye. jgn campak.. priceless ni....

anyways, super excited nak rebut top commenter bulan ni gak sbb hadiah best sesangat....