Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight charts

LilySlim Weight charts

Saturday, March 31, 2012

Honeymoon1: KL- Dorset Regency

Salam,

Honeymoon di KL ni sehari je atas tajaan company (sbb pendek kan cuti kahwin dari 7 hari ke 6 hari...). Masa ni aku dipanggil untuk buat short & brief presentation (tak sampai 30 minit pun) di KL. Jd setelah aku korban kan masa aku sikit, compeny pun sponsor la 1 bilik (yg di upgrade oleh pihak hotel setelah diberitahu kami ni newly wed...)


bilik besar siap ada sofa lg.

Tiap kali pergi hotel, yg paling penting aku suka tengok bilik air dulu.... kalau bilik air ok, bilik mesti lah ok.... tp kat hotel bilik air dia best (mostly yg aku pergi la).... siap berangan nnti nak buat bilik air mcm ni baru syok...



Layan gedik atas katil sebelum berangkat pulang.... heheheheh


Ada di sediakan gym dan juga swimming pool. kami tak guna pun.... tak sempat hahaha....



Then, jln2 kejap kat Pavillion coz ada org nak belanja mkn.... huhuhu. 1st time pergi... dulu (5-6 yrs ago) masa study kat UPM, tak de pun jln2 kat sini (eh, dah wujud ke masa tu?)


Till then.... bubye


Friday, March 30, 2012

Wedding Review: Part 6

Lambat giler review, sampai berbulan2.... hahahah sibuk je memanjang. plus aritu try review guna bloggeroid dari hset, tp sbb gambar banyak asik fail jer.

lambat pun lambat lah ye.... nak cerita jugak la (wpun org tak baca huahahahaha):

1) Pasal Guest Book


Order dari Scrapaperclip.
Servis: 3bintang
Product: 4bintang
Harga: Ok la so-so (RM150-promo price)
Maaf la kurang sikit sbb saya specifically request dalam bahasa melayu, tapi tak buat pun, huhuhu. produk ok cantik, cuma tu je la.... tak perasan pulak sampai la bawa keluar nak bagi pada adik untuk setup meja masa hari kejadian....

2) Pasal Hantaran (for him)

Cokelat sponsor by my cousin

Buah2an (saje buat serba merah)

Kek Lapis by my neighbour

Jeans & kemeja

Keperek2 dari Pt Lapis Laman, Batu Pahat

Tafsir Quran order online dari DoorGift Love Rossele (highly recommended)


Cincin by Materialise Creativity (highly recommended) dan potpouri (malas nak buat bunga rampai)

Jam Seiko beli dari MYOOO aritu masa ada deal.... (highly recommended)

Perfume & toiletries from bodyshop

Lastly Sireh Junjung.... Itu jer la.....

3) Pasal Hantaran (for me)

Cincin dari Materialise Creativity & duit mas kahwin
Jam Baby G beli dari Bodying (not suggest)
(sbb mula2 beli jam lain, tiba2 kata takde stok lak bila dah bayar. jadi end up pilih jam lain)
Sireh
Mandian Bodyshop
Blouse & Jeans
Wallet order dari Princessvictoriastylo (highly recommended)
Macaroon best dari Cik Min (highly recommended)
Buah-buahan
Beberapa Buku Agama
Ok sebut pasal buku, buku ni Ensiklopedia solat sgt2 bagus (belum habis baca pun, baru sampai bab wuduk... ^__^'). walaubagaimanapun ianya highly recommended okey.... beli kat expo buku aritu...

Thursday, March 29, 2012

Sunday, March 25, 2012

:(

Thursday, March 22, 2012

Doa

Sunday, March 4, 2012

Wedding review: Part 5

Pelamin

Vendor aku biasa2 je. Bkn nama gah pun. Vandor kampung je. Orang lama. Fb takde, website pun takde.
Nama dia: kak milah (kawan mak). Haha. Serius tak tau nama penuh. Apa la aku ni kan?





Tempah dgn mak andam ni:

1) pelamin
2) baju L&P
3) tempat mkn beradap
4) hiasan bilik
5) plus assesory2 lain.

Total damage: tak sampai pun 1.5k ok. Dkt aku dia bg diskaun cket la. Harga biasa dia bg tau tak smpai pun 2k.
Servis tip top.

Rate: 4star.

Wedding review: Part 4

MUA: Suzana Hamzah

Nikah







Rate: 3.5 star.
Ramai puji, tapi bg aku terlalu tebal since aku ni sangat la jarang makeup. So i don't really like it esp bab mata tu coz mcm pekat sgt. Hwahaha.
Tu first time makeup dgn kak suzana ni. Tak sempat nk buat trial makeup.


Sanding







Rate: 5 bintang, full star...

Sbb? Comei kan? Hahaha. Sbb tu la bg 5 bintang. Makeup tak berat sgt tp tahan smpai outdoor photoshoot. Tak smear pun wpun i ni pengantin panas (photograper kata pasal asik nk cari kipas sbb aku ni kuat berpeluh tau)

Girls, hire her okey.....

Untuk pengantin budget mcm aku ni, harga dia sgt affortable plus berbaloi2.... Somemore, kalau takde accesory nk pakai, bg tau je nnti dia bawa. Baik sgt dan sabar sgt.

mulut jahat hati baik?


"orang yang mukmin akan menjaga kedua-dua, mulut dan hatinya. tiada istilah mulut jahat hati baik" petikan kuliah